сряда, 11 септември 2019 г.

Ставите - как да ги пазим

Ставите са онези свързващи елементи, които могат да издържат много големи натоварвания. Като всичко, което носи на натоварвания и те не са в състояние да ги „търпят“ постоянно. Затова при физическа работа на всеки 1.5-2 часа е необходимо да се правят почивки.

Полезно е да се правят упражнения за разтягане на тези зони, които са били особено натоварени – това намалява напрежението върху тях и се подобрява снабдяването им с хранителни вещества. Също така не е лошо да загреете ставите, които по време на работа почти не са се движили.

Да приемаме много храни богати на колаген

Какво означава това:

Колагенът е белтък, който влиза в състава на хрущялите, сухожилията и костите, правейки ги по-еластични и гъвкави. Синтезира се от организма, но с напредването на възрастта и при повишено натоварване неговото производство се забавя, затова е полезно да си набавяме колаген чрез храната.

Най-много се съдържа в желето от месо, но в него има и много холестерол. Най-добре е да се яде желето от рибата и от нейната заливка. Приготвя се от желатин, който е производен на колагена.

Освен чисто народните методи и такива, препоръчвани с медицинско предписание, съветваме да се подкрепите и с някой медикамент. Едно такова предложение е:

Проензи Рапид плюс, Proenzi Radid plus 120+60 таблетки

Няма коментари:

Публикуване на коментар